joi, 27 august 2009

Ghid AlertPay
AlertPay este un sistem de plata on-line, prin grija poti trimite si primi bani rapid si sigur, aproape Oriunde in lume. Deschiderea unui cont este grauita si dureaza cateva minute. Pentru a-ti deschide un cont, acceseaza https://www.alertpay.com/?OgtBn4486BvriVAC8O7xvw%3d%3d .
* Trebuie sa ai minim 18 ani pentru o putea deschide un cont AlertPay.

1. Inregistrare
Alegeţi-vă ţara: Selecteaza "România" din lista. Alege-ti un tip de cont: Bifeaza "Personal Starter" Dacă faceţi clic pe "Next".
Contul Proprietar Informaţii de contact . Nume: NumeII. Nume: PRENUME.. Adresa Linia 1: Adresa .Adresa Linia 2: continuare ADRESA (in cazul in care nu incape pe prima linie)4 . Oraşul / Localitate: Oras. Ţara: ROMÂNIA. Regiunea: judeţ. Cod postal: .Ţara de cetăţenie: ROMÂNIA. Telefon acasă: NR. Tel (adauga prefixul "4" inaintea nr. De telefon Ex:40746123456). Ocupatia: OCUPATIA (in cazul in care nu ai nici o ocupatie, selecteaza "Altele")Data nasterii: DATE NASTERII (luna / ziua / anul)/Faceţi clic pe "Next"AlertPay cont Login Adresa de email: Adresa E-MAIL.2. Re-enter Email: RESCRIE ADRESA DE EMAIL. Parola: Parola; Reintroduceţi parola: RESCRIE <.Transaction PIN: PINUL PE CARE IL VEI FOLOSI LA Tranzactii (4-8 cifre)/Re-introduceţi codul PIN de tranzacţie: RESCRIE PINUL Recuperare Întrebare de securitate # 1: SELECTEAZA O Intrebare DIN LISTA. Răspuns # 1: Raspunsul LA INTREBAREA SELECTATA; Întrebare de securitate # 2: SELECTEAZA O ALTA Intrebare DIN LISTA. Răspuns # 2: Raspunsul LA INTREBAREA SELECTATA
A treia parte Selecteaza "Nu"Cuvant de verificareCodul din imagina trebuie scris în Casuta de mai jos. Acordul utilizatorului se bifeaza "Sunt de acord cu AlertPay utilizatorului de acord"Faceţi clic pe "Înregistrare"Validate Email Verifica email-ul pentru ca ai primit un mesaj cu un link pe care va trebui sa Dai clic. Dupa ce ai dat click pe acel link, te vei putea Loga în cont cu adresa de e-mail folosita la inregistrare si parola.

2. Verificare CONT
( Aceasta procedura nu este obligatorie pentru efectuarea de tranzactii dar este conceputa ca o masura de siguranta si verificare).Verificarea contului este primul pas ce trebuie facut dupa inregistrare. Pentru a-ti verifica Contul trebuie sa le trimiti celor de la AlertPay urmatoarele documente:1. Scanata copie dupa cartea de identitate sau permis de CONDUCERE sau pasaport. Copie scanata dupa extras de cont bancar sau o factura de telefon recenta * Factura trebuie sa fie pe numele tau.Trimiterea acestor copii se face on-line prin uploadarea lor direct din Contul tau AlertPay. Dupa ce ai scanat documentele de mai sus, acceseaza linkul "Deveniţi AlertPay Verified" din Ultimul chenar din partea stanga. Apoi selecteaza "ID-ul foto" Dacă faceţi clic pe "Next" pentru o uploada unul din documentele mentionate la punctul 1. Dupa ce ai trimis documentul respectiv, acceseaza "Dovada Adresa" pentru o uploada unul din documentele mentionate la punctul 2. Dupa ce l-ai trimis si pe acesta, Contul va fi verificat în maxim 10 zile lucratoare.

3. ADAUGARE CONT Bancar
Pentru un adauga un cont bancar, acceseaza Profil> Financiar> conturile bancare si faceţi clic pe "Adăugaţi".Procesul cuprinde 5 pasi:1. Selecteaza România din lista si click pe "Next".2. Selecteaza prima optiune si click pe "Next".3.a. Tip cont: SELECTEAZA "personale de economii" din lista.b. BIC SWIFT: codul BANCII , se cere de la banca. IBAN: codul IBAN. Numele băncii: Numele BANCII. Faceţi clic pe "Next". Verifica daca Datele sunt corecte si apoi daţi clic pe "Adăugaţi CONT BANCAR". Contul a fost adaugat cu succes.

4. RETRAGERE / DEPUNERE Fonduri
Pentru o retrage fonduri faceţi clic pe Retrageţi/ transfer bancar. Aici va trebui sa completezi Campuri urmatoarele:De la Sold: Moneda din care vrei SA TRIMITI BaniiPentru a contului bancar: Alege Contul Bancar in care vrei SA PRIMESTI Banii/Suma: Suma pe care vrei SA O RETRAGI Faceţi clic pe "Next".Verifica daca Datele sunt corecte, introdu PINUL PENTRU Tranzactii si apoi click pe "RETRAGERE". Banii vor ajunge în Contul tau bancar in maxim 5 zile lucratoare.
Comisionul de retragere este de 11.25 LEI indiferent de suma retrasa.
Pentru o depune fonduri faceţi clic pe depozite/ transfer bancar. Aici va trebui sa completezi Campurile urmatoare: Cont bancar: Alege Contul Bancar din care vrei sa TRIMITI Banii/Suma: Suma pe care vrei SA O DEPUI Faceţi clic pe "Next".Verifica daca Datele sunt corecte si click pe "DEPOZIT". Acum vei primi un e-mail cu urmatoarele date pe care va trebui sa le introduci la efectuarea transferului:Nume cont: numele contuluiIBAN: codul IBANBIC SWIFT: codul SWIFTBanca a depozitelor Cod: Atentie!!! Acest COD Trebuie INTRODUS LA "DETALII Plata"Suma de depozit: Suma Trebuie PE CARE SA O DEPUI Dupa ce ai efectuat transferul, banii vor ajunge în Contul AlertPay în maxim 5 zile lucratoare.
Comisionul de depunere este de 11.25 LEI daca suma depusa este mai mica de 187.50 lei.
Nu se percepe comision in cazul in care suma este mai mare despusa de 187.50 lei.

5. EFECTUARE PLATI
Pentru un efectua o plata catre un beneficiar, acceseaza "TRIMITERE BANI". Aici va trebui sa completezi Campuri urmatoarele:Pentru a: ADRESA DE EMAIL A BENEFICIARULUISuma: Suma pe care vrei SA O TRIMITIBalanţa: Moneda din care vrei SA TRIMITI BaniiCumpara Tip: (Servicii, Bunuri, Bunuri Licitate, Altele)Faceţi clic pe "Next"Verifica daca Datele sunt corecte, introdu PINUL PENTRU Tranzactii si faceţi clic pe "Trimite". Banii ajung la beneficiari în cateva secunde.